Instructie Baanreserveringssysteem
Alleen leden hebben speelrecht op onze banen. Het bewijs van lidmaatschap van de TCA is het bezit van een persoonlijke KNLTB-pas van het lopende jaar.

De pas (met pasfoto) is ook nodig voor deelname aan door de KNLTB erkende tennisactiviteiten, zoals competitie en toernooien.
De pas is beschikbaar wanneer de contributie betaald is. Hij kan worden opgehaald tijdens de openingstoss of op andere openingstijden van het Theehoes.

Reserveren
Reserveren is alleen mogelijk via het digitale systeem en reserveren kan twee weken van tevoren gebeuren. Klik bovenaan op 'online reserveren' (zie bovenaan de link van deze e-mail) en je gaat naar het inlogscherm. Het nieuwe baanreservering systeem is gecombineerd met het reeds bestaande vrijwilligersrooster. Vul je KNLTB nummer in en paswoord. Indien je geen paswoord hebt of je moet voor het eerst aanmelden, zie handleiding link die verschijnt om dit te regelen.
Na inloggen kun je kiezen voor het vrijwilligersrooster of baanreservering (de afbeelding van het tennisveld): klik op het tennisveld en je bent in het baanreserveringsysteem.
Selecteer een datum en tijdstip (tijdstippen die groen zijn: alle banen nog vrij, oranje: nog 1 baan vrij, rood: alle banen op dat tijdstip bezet). Vervolgens kun je een baan klikken die vrij is (vrij is groen, reeds gereserveerd), en je baan is gereserveerd.
Het tijdvlak wordt ook rood en je nummer verschijnt omdat je de baan hebt gereserveerd. Na reserveren ontvang je per mail een bevestiging. Er kan 12 dagen van te voren worden gereserveerd.

Enkelspel:
Je kunt een baan voor 45 minuten reserveren.
Als je de reservering wilt laten vervallen klik je ‘vrijgeven’naast het tijdstip op de betreffende baan (u ontvangt hiervan geen aparte mail). Je partner hoeft niets in te vullen.
Je kunt na 45 minuten alleen door blijven spelen als er niemand anders komt.

Dubbelspel:
Je kunt een baan voor 45 minuten of 90 minuten reserveren. (90 minuten alleen tot 17.45 uur (dus spelen tot 19.15 uur). Als je 90 minuten wilt spelen dan reserveer jij voor de eerste 45 minuten en een van jouw partners reserveert voor de volgende 45 minuten.
Verder zoals omschreven bij enkelspel.

Gereserveerde tijden:
Banen voor een bepaald tijdvlag staan in rood gemarkeerd wanneer de banen bezet zijn o.a. door iemand anders of voor georganiseerde activiteiten, zoals toss, les, competitie (zie ook de activiteitenkalender).
Naast het baannummer vakje kun je zien welke activiteit het betreft of wie (bondsnummer) heeft gereserveerd.
De tijden zijn meestal een benadering, de activiteiten kunnen ook eerder of later afgelopen zijn dan aangegeven.
In alle gevallen heeft de georganiseerde activiteit voorrang boven de wens van (andere) leden om te spelen.

Neem bij problemen of vragen contact op met Erik de Groot 0592 271773 of (bij afwezigheid) Radboud Bisschop 06-10076904.