Wie Functie Telefoon Klik voor email

De Technische Commissie (TC) is verantwoordelijk voor het onderhoud en het technisch beheer van het gehele tennispark.
De TC is ook op grond van de gebruikersvergunning, verleend door de Gemeente, verantwoordelijk voor veiligheidszaken op en rond de banen en in en rond het clubhuis.

Voorjaarsbeurt
Voor 1 april wordt de bovenlaag van het gravel vernieuwd. Dit moet zorgvuldig gebeuren om daarmee de levensduur van de banen zo lang mogelijk te laten zijn.
De TC zorgt er elk jaar voor dat (indien het weer het toelaat) de banen rond 1 april speelklaar zijn.

Baanverlichting
We hebben een vergunning van de gemeente Aa en Hunze om dagelijks tot maximaal 2300 h licht te voeren op de tennisbanen.
De verlichting van de banen kan handmatig en per veld worden in en uit geschakeld in de hal van de tenniskantine.
Dit is alleen mogelijk wanneer U lid bent van TC Annen en een geldig KNLTB pasje heeft.
Voor gedetailleerde gebruiksaanwijzing zie de instructies op de toegangsdeur. Om 2300h gaat het licht automatisch uit. Alleen met een tijdelijke vergunning kan afgeweken worden van bovenstaande tijden.
Het bestuur is verantwoordelijk voor het (laten) aanvragen van tijdelijk vergunningen . De TC is verantwoordelijk voor het programmeren van de tijdklokken van de baanverlichting.

Sproeisysteem
Om ervoor te zorgen dat de banen het hele seizoen goed blijven is het noodzakelijk regelmatig te sproeien.
Het sproeisysteem werkt automatisch. Een toeter geeft een signaal vijf minuten voordat er gesproeid wordt. Zodra dit signaal klinkt moeten de spelers stoppen met spelen en de banen vegen.
Op warme zomerdagen zorgt de TC er indien nodig voor dat de banen extra besproeid worden.
De sproeikoppen van het sproeisysteem zijn storingsgevoelig. In de winter wordt het water uit het sproeisysteem verwijderd om bevriezing te voorkomen. De TC is verantwoordelijk voor het programmeren van de tijdklokken van het sproeisysteem.

Dagelijks onderhoud en doe-ochtenden
De TCA heeft een prachtig park tussen de bomen en met veel groen. Het park is daarmee vrij onderhoudsintensief. U moet hierbij denken aan blad verwijderen, vegen, onkruid wieden, snoeien en bouwkundige en opruim klusjes.
De leden kunnen de technische commissie helpen met het onderhoud. Er worden daartoe gedurende het jaar meerder doe-ochtenden (zaterdagochtenden) georganiseerd.
U kunt zich hiervoor aanmelden via het vrijwilligersschema. De TC is verantwoordelijk voor het onderhoud van het gehele tennispark.

Veiligheid tennispark
Theehoes TC Annen heeft een gebruiksvergunning van de gemeente Aa en Hunze. Daartoe zijn er brandblussers en noodverlichting aangebracht .
Ook is er een doorgang tussen het terras voor het theehoes en het voetbalveld. Dit is noodzakelijk voor brandweer en ambulancediensten.
De TC is er verantwoordelijk voor dat de brandblussers op tijd gecontroleerd worden en de noodverlichting, vluchtroutes en waterafvoeren goed werken.

Baanonderhoud
De Technische Commissie kan alleen samen met de gebruikers van de banen zorg dragen voor het behoud van de banen gedurende het seizoen.
Zolang er na regenval plassen op de banen staan, mag er niet op worden gespeeld en ook niet worden gesleept.
Het is uitsluitend toegestaan om met licht geprofileerde tennisschoenen te spelen.
Het is noodzakelijk dat de banen worden geveegd voordat ze worden besproeid. De gehele baan - dus ook de uitloopruimtes achter en naast het speelveld - moeten na het spelen worden gesleept volgens het voorschrift dat boven de bezems of sleepnetten hangt.
Na het slepen moeten ook de lijnen worden geveegd. De bezems of sleepnetten, moeten aan de rode haken achter de banen worden opgehangen. De lijnvegers moeten met de borstel naar boven in de rood gekleurde buizen worden geplaatst.
De leden van de Technische Commissie beslissen of er wel of niet op de banen kan worden gespeeld.
Indien de netten omlaag hangen of verwijderd zijn, mag er niet op de banen worden gespeeld. De TC zorgt dat de doorlaatbaarheid voor het water in orde blijft, er gravel wordt verwijderd of toegevoegd en de banen gedurende het seizoen zo vlak mogelijk blijven.

Reparaties
Als er tijdens het seizoen iets van technische aard gerepareerd moet worden op het tennispark dan zorgt de TC daarvoor. Voor zeer dringende gevallen kan een TC-lid gebeld worden.

Vragen of opmerkingen?
Indien er vragen of opmerkingen zijn dan horen we het graag.

Alvast bedankt voor jullie medewerking.