Wie Functie Telefoon Klik op naam voor email

Lidmaatschap
Als je lid bent kan je van 1 april tot 1 november onbeperkt vrij tennissen (afhankelijk van het weer, bij vorst mag er enkele dagen niet getennist worden). Ook kan je deelnemen aan clubactiviteiten zoals onderlinge wedstrijden, ouder en kind toernooi, nachttoernooi en competities. Voor enkele van deze activiteiten kan nog een kleine bijdrage gevraagd worden. Het lidmaatschap bedraagt voor jeugdleden tot 18 jaar 45 euro per jaar. Bij het lidmaatschap zijn nog geen lessen inbegrepen

Competitie
Sinds het najaar van 2013 heeft de KNLTB de competitie voor de rode en oranje kinderen ingrijpend veranderd en een nieuwe naam gekregen: World Tour. De competitie bestaat uit negen speelweken. Voor zowel de rode als oranjekinderen wordt er iedere eerste zondag van de maand op de buitenbaan gespeeld. Op deze manier spelen kinderen bijna het hele jaar wedstrijden. In de maanden december, januari en februari wordt er niet gespeeld. De World Tour wedstrijden zijn ingedeeld in kleur naar leeftijd en vaardigheden. De jongste jeugd t/m 9 jaar spelen in ROOD, Jeugd van 8 t/m 11 spelen in ORANJE. Jongens en meisjes spelen door elkaar. In het voorjaar (maart/augustus) ca. 6 keer is dat in regio Noordoost op de zondagochtenden van 09.00- ca. 11.30 uur in de regio.
Om er een gezellige drukte van te maken spelen er meer verenigingen tegelijk op één locatie.Jeugd met een aantal jaren ervaring in de leeftijd van 10 t/m 12 jaar (Groen) speelt competitie op de woensdagmiddag. Dit is ca. 6 keer in het voorjaar op de buitenbaan bij verenigingen in de regio.
Hieronder zie je de leeftijdsindeling voor de World Tour.

leeftijdjeugdcomp

Jeugd van 11 t/m 14 en 11 t/m 17 spelen ca. 6 à 7 keer competitie op zondag in een jongens, een meisjes of een gemengd team.

Lessen
De tennislessen worden gegeven door een professionele tennisleraar. Van 1 april tot ongeveer 1 oktober worden de lessen 1 keer per week buiten gegeven. Vanaf eind oktober tot en met februari worden de lessen voor jeugdleden die in rood of oranje spelen in de sporthal gegeven. De jeugdleden van het grootveld hebben les in Annen op de baan.
Afhankelijk van het tennisniveau, de grootte van de groep, de lesduur en het aantal lessen wordt een prijs hiervoor bepaald. Het tijdstip van de lessen wordt in overleg met de trainer gepland.

Heb je nog vragen, dan kan je contact opnemen met de jeugdcommissie.